utorok 20. marca 2012

Amslerova mriežka - otestujte si svoj zrak!




Postup pri samovyšetrení amslerovou mriežkou

  • Vezmite si okuliare na čítanie, pokiaľ ich nosíte, a pozrite sa na mriežku pred sebou s odstupom 30 – 50 cm
  • Zakryte si jedno oko. 
  • Pozrite sa priamo do stredu mriežky na veľký biely bod
  • Behom doby, čo sa pozeráte na stred mriežky, dávajte pozor na to, či sú všetky linky mriežky rovné, resp. či nie sú v určitých oblastiach prerušené, rozmazané alebo nejasne zobrazené. 
  • Odkryte si zakryté oko a zopakujte test s druhým okom, postupujte znovu od bodu 2. 
  • Pozorne sledujte či vo vnútri neuvidíte nejaké nepravidelnosti – vlnité čiary, deformácie, zmenu veľkosti jednotlivých štvorcov. Ak sú linky krivé alebo štvorec ohnutý, vyhľadajte Vášho očného lekára a popíšte mu Vaše zistenie zo samovyšetrenia.

1 komentár:

  1. Pekný deň prajem ... tá vaša mriežka je nejaká divná ... alebo je nejaký problém s mojím monitorom ... čiary sa vlnia ... zaoblujú a miestami miznú ... môžem pozerať s jedným okom ... ale i s oboma ... zaujímavé ... ale asi bude problém s mojím zrakom ... všimol som si na ulici ... odkvapy ... rímsy budov ... plastové diely automobilov ... elektrické vedenia ... zmizli vodorovné čiary ... tam kam sa pozerám ... tam sa vždy vodorovné čiary vlnia a zaoblujú ... horná čiara smerom nahor ... dolná čiara smerom nadol ... zaujímavé ... a tiež je zaujímavé ... vždy keď pozerám do stredu slnka ... tak slnko zmodrá ... hm ...

    OdpovedaťOdstrániť